Viimasel ajal pole midagi kirjutanud. Kogun ennast ja mõtteid. Seniks panen kirja ühe hea õunakoogi retsepti, mille netiavarustest leidsin. Valmistamine on väga lihtne ning komponendid odavad. :)
Eile oligi veidi kokkamise isu. Tegin nn kolmekäigulise õhtusöögi- klimbi-frikadellisupp, sushi (tuunikala ja krabipulkadega) ning magustoiduks õunakook.
Klimbi-frikadellisuppi ja sushit oskavad kõik vast ise juba teha, sushist on varem ka juttu olnud.
Supp peab meie peres olema paks, nii et lusikas sees püsti püsib. :D
A no mis ma ikka lobisen, siin siis õunakoogi retsept, mida täna juba uuesti sooviti. :p
ÕUNAKOOK
- u 26cm läbimõõduga (parem kui lahtikäiv) koogivorm
- 1 pakk Vilma Juubelitordipulbrit
- 65gr pehmet (toatemperatuuril) võid (mitte margariini!)
- 2-3sl vett (minul läks 4spl :D)
- 3 muna
- 500gr 20% hapukoort
- poole kilo jagu hapukaid õunu
- 1tl vaniljesuhkrut
- 1spl suhkrut
- 0,5spl kaneeli
Vala tordipulber kaussi ja tõsta 3 kuhjaga supilusikatäit pulbrit pakki tagasi. Sega käte abil kausis kokku tordipulber ja pehme või. Lisa nii palju vett, et saaksid kuju hoidva tainapalli, mis käte ega kausi külge ei jää. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi.
Sisu:
Puhasta ja koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Sega hulka suhkrud ja kaneel.
Sega kausis kokku 3 muna ja ülejäänud tordipulber. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.
Vala õunad ühtlaselt koogipõhjale, lisa hapukoorekaste ja küpseta 170 kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Head isu! :)
No comments:
Post a Comment