Panen siia kirja meie pere lemmiku kringli retsepti. Just sellepärast, et see mul mitmest kokku topitud ja iga kord kui Rauno on kodus ja nõus mind aitama, siis mitmest erinevast kohast peab retsepte otsima ja ta kunagi esimese matsuga ei leia seda õiget. :D
Nii et pm, Rauno jaoks siis, et ta ikka aitaks mind vahel. :)
Aega läheb selle jaoks üsna vähe- tainas valmis, kohe lauale laiali, täidis sisse, plaadile kerkima u15min või kuniks pliit soojeneb ning siis ahju. :)
ŠOKOLAADIKRINGEL
Vaja läheb:
Pärmitaigen:
- 25g presspärmi või 1pk kuivpärmi (Ise olen ainult presspärmi kasutanud)
- 3dl käesooja vett
- 3spl suhkrut
- 1tl soola
- 25g sulavõid (mina olen pannud selle asemel 25g õli)
- 9dl jahu+ laua pealt sõtkun juurde nii palju kui vaja, st tunde järgi kuni tainas hea on :)
Täidis:
- 1,5dl kakaopulbrit
- 3dl suhkrut
- 200g toasooja(pigem vedelemat) võid
- 300-500g rosinaid
Määrimiseks:
- 1 lahtiklopitud muna
Valmistamine:
Sulata pärm osas vees, siis lisa ülejäänud vesi, sool ning suhkur. Lisa või(õli) ning jahu. Sega. Algul on tainas väga kleepuv. Seejärel kummutan taigna lauale jahusse ning sõtkun korralikult kuni tainas on elastne ning ei ole nii kleepuv enam. Korralik tainas ei tohi nt venitamisel kohe katkeda. Eks see üks tunde järgi värk ole. :) Seejärel rullin taigna enamvähem ristkülikuks.
Täidis:
Kausis sulatan või vedelamaks, lisan kakao ja suhkru. Segan kõik kokku ning määrin taignale. Siis puistan laiali rosinad.
Kringliks hakkan rullima tainast kokku, kuid mitte nagu rullbiskviiti vaid veidi lapikult. Siis lõikan olenevalt tujust rulli kas keskelt piklikult pooleks kaheks või kolmeks. Kolmest teen nn punupatsi ja kahest lihtsalt keerutan omavahel. Kahega on kindlasti lihtsam, sest rosinad ja täidis tahavad kangelt välja tulla seest. :D Panen plaadile ja määrin munaga, veidi kerkib, ahju(180kraadi, u 30-35min) ja ongi valmis. :)
Võid pigem 200 :)
ReplyDelete